Mondo
  SERVISI
  DOWNLOAD
Muzika i Film

BiH neće na Eurosong, ide na Turkoviziju

27.09.2013. 12:44
 Komentari (1)
Turska organizuje takmičenje slično Eurosongu na kojem će učestvovati zemlje koje su istorijski ili kulturološki povezane s Turskom

Odlazak na Turkoviziju, potvrdila je BiH, uz obrazloženje da je pohod na Eurosong u današnje vrijeme preskup, a boje zemlje će braniti "Emir i Frozen Kamels", prenose lokalni mediji i navode da bi na turskoj verziji Eurosonga ove godine trebalo da učestvuje 20 država.

Kako bi uspješno konkurisali na izboru za najbolju pjesmu Evrope sljedeće godine će svaka država koja se takmiči na Turkoviziji organizovati nacionalni izbor predstavnika na toj muzičkoj smotri.

Pjevaće na maternjem jeziku, a finalno veče će, kao i ove godine, biti upriličeno oko božićnih praznika.

Od prošle godine Turska je odlučila da bojkotuje Evroviziju zbog pravila da se Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španija plasiraju direktno u finale.
Do sada je Turkovizija bila lokalno takmičenje, a ove godine tamo će, osim BiH, nastupiti Azerbejdžan, Kazahstan, Kirgistan...

"Hrvatska televizija još nije dobila poziv", navela je rukovodilac međunarodnih odnosa HRT-a Tanja Šimić i podsjetila da je Hrvatska do sada bila učesnik dva takmičenja u organizaciji turske televizije.

(MONDO, Foto: Logo)

Podijeli vijest:
Jewel Bubbles
The Enchanted Kingdom: Elisa's Adventure